diumenge, 14 de maig del 2017

Un dia a Sant Joan dels Vergers

I el dijous 11 de maig vam anar a passar el dia a Sant Joan dels Vergers.
Abans d’anar-hi, vam estar recordant totes les coses que vam fer l’any passat, quan només teníem tres o quatre anyets.
I si el curs passat vam treballar el conte dels tres porquets, aquesta vegada el tema van ser les flors. Érem les roselles, els clavells i les margarides. I ens van quedar precioses! A més, a la classe vam estar repassant les plantes que ens trobaríem a l’excursió: la mata, l’abatzer, la civada borda, l’heura, el llevamà, l’ullastre...
A les 9 vam sortir amb el bus i vam començar a caminar perquè ens va deixar a l’inici del camí que duu a la casa. Estàvem molt emocionats. Vam veure un munt de roselles i de margarides blanques i grogues.
Només arribar a la casa vam berenar. N’Àlex no es trobava molt bé i la seva mamà va venir a per ell i vam haver de canviar de maquinista.
Vam jugar una estona i vam partir a fer l’excursió. Ens va encantar caminar entre pedres tan grosses que semblava que les escaléssim o entre pedres que llenegaven de tant de verdet com tenien. Vam trobar les plantes que havíem estat repassant i ens vam fer fotos en algunes d’elles. I quan vam arribar al final del caminet del bosc vam guaitar damunt d’una paret de pedra seca i vam veure un munt de cavalls.
En arribar a la casa vam fer la sessió de contacontes. Primer, na Josepa ens va contar el conte de La poma vermella, de Feridun Oral i, en acabar, vam menjar un trosset de poma vermella que na Madgi i na Carmen havien preparat a trossets. I mentre ens la menjàvem ens vam trobar amb un conco de n’Érika i ens vam fer una foto amb ell. Ah, i no us havia dit encara que després de l’excursió n’Àlex va tornar a Sant Joan dels Vergers perquè ja es trobava molt millor. Però encara quedaven tres contes més: Som amics?, d’Anabel Fernández; El moment perfecte, de Susanna Isern i Prohibida l’entrada als elefants, de Lisa Mantchev.
Tot d’una vam dinar. I quines coses més bones que teníem a dins de les carmanyoles que ens havien preparat a ca nostra: pollastre arrebossat, ensalades d’arròs, pasta amb tomàtic, truites... Feia tot una gana! Vam menjar molt tranquils i molt bé.
I la pena és que estava arribant l’hora de tornar a l’escola. El dia va passar molt ràpid. I ens ho estàvem passant molt bé.
Una mica abans de les quatre ja érem a la porta de l’escola on estaven esperant-nos les nostres famílies.
La veritat és que vam xalar molt.




3 comentaris:

  1. No sé perquè...però no puc vèure el video :(

    ResponElimina
  2. Des de l'ordinador es veu bé, no sé si ho mireu des d'un altre tipus d'aparell (mòbil, tableta. ..)

    ResponElimina