dimarts, 15 de novembre del 2016

La ira i la pau

El dimarts 15 vam realitzar el taller Viu la música, Viu les emocions: la ira i la pau.

Na Maria Torres va arribar molt prest a l’escola i entre les dues vam deixar la classe tota regirada. Però com que estàvem assabentats que faríem aquesta activitat abans, fins i tot, d’escollir el o la maquinista, només arribar-hi ens vam preparar per escoltar el que na Maria ens anava a explicar.

I el primer que ens va contar va ser que ella coneixia molts compositors i ens va parlar dels diferents tipus de música: aquelles que ens posen tristos, les que ens posen contents o amb ganes de ballar, les que ens posen tranquils... I ens va dir que la música ens fa sentir emocions. I com que nosaltres ja sabem què són les emocions, tot d’una la vam entendre.
Vam escoltar dues peces musicals que eren molt ràpides i ens posaven una mica nerviosos:

-La dansa del sabre, de KHACHATURIAN
-El vol del borinot, de RIMSKY KORSAKOV

I què tenim ganes de fer quan estem enfadats? Idò, les nostres respostes han estat: pegar, donar punyades, mossos, cridar, estirar els cabells, rompre coses...

Després ens va contar el conte d’en Pol, de quan estem enfadats.
El que vam fer tot seguit ens va agradar molt. Es tractava d’expressar la nostra ira de manera simbòlica, mentre escoltàvem música ens tiràvem pilotes de paper de diari, però sense ferir-nos ni fer-nos mal.



I com que així enfadats no ens podíem quedar, vam escoltar altres peces musicals que ens van posar molt tranquils:
-El cigne, de CAMILE SAINT SAËNS
-Els petits no res, de MOZART
-Ave Maria, de FRANZ SCHUBERT
Ens vam relaxar i vam fer un viatge musical dibuixant en un paper molt i molt llarg al ritme de la música que escoltàvem.
I, en acabar vam veure que no es veia res, però un a un vam passar uns rodets d’esponja i... màgia, ja veureu com s’ha quedat de preciosa la nostra obra.


Ens ha agradat molt l’activitat i ens ho hem passat molt i molt bé. Gràcies Maria.

1 comentari:

  1. FEDE: me encanten aquestes activitats d'aprenentatge emocional filtrades amo el llenguatge musical. Bona feina

    ResponElimina