dimecres, 16 de novembre del 2016

El Sol, la Lluna i l’Aigua

Aquest dilluns passat, na Julia i n’Otman van venir a la nostra classe per contar-nos un conte. A les mans duien un llibre molt gros que es titulava Mites i llegendes dels cinc continents. I van escollir El Sol, la Lluna i l’Aigua, un conte meravellós del folklore nigerià.
Us heu preguntat mai perquè el Sol i la Lluna viuen al cel? Resulta que en un principi vivien a la Terra i tenien molts amics, entre ells l’Aigua. El Sol i la Lluna sempre jugaven a casa de l’Aigua, ella tenia una família molt nombrosa i no sortia mai de ca seva. Un dia, però, el Sol li va dir que faria una casa molt grossa i així l’Aigua podria anar a visitar-lo. I, és clar, la Lluna també li va ajudar a construir-la i, quan la van acabar, van convidar l’Aigua per anar a visitar-los.
Què va passar aleshores? Idò, que en arribar l’Aigua amb tota la seva família (peixets, tortugues, balenes, algues...) ho va inundar tot i la Lluna i el Sol, per no ofegar-se, no van tenir cap altre remei que pujar al cel, on encara hi viuen.
Gràcies, Julia i Otman per contar-nos aquesta història tan meravellosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada