diumenge, 29 de novembre del 2015

El cocodrilo al que no le gustaba el agua

I el conte de na Mercè d’aquest divendres, El cocodrilo al que no le gustaba el agua, és la història d’un cocodril una mica estrany perquè no li agradava gens, però gens l’aigua i voleu saber perquè no li agradava l’aigua? Idò, per què no era un cocodril, era un DRAC. Ens ha agradat molt el conte que na Mercè i en Coco han escollit per nosaltres. 

Paf, el drac màgic

El conte que aquesta setmana ens han explicat en Víctor i en Francesc ha estat Paf, el drac màgic. És la història de la cançó que de segur tots coneixereu, un drac que vivia al fons de la mar i com que s’avorria molt, sortia a jugar amb un fillet petit. Però després el fillet es va fer gran i... Aquí us deixem la cançó perquè la pugueu escoltar. És una cançó molt bonica que durant aquest curs intentarem aprendre. Moltes gràcies Víctor i Francesc per apropar-nos a aquesta història tan bonic.



Hem visitat el parc de bombers de l’aeroport

El dimecres 25 de novembre vam visitar el parc de bombers de l’aeroport de Maó. Hi vam anar amb bus, va ser molt divertit. Quan vam arribar a l’aeroport vam anar caminant fins on està el parc de bombers, però abans vam passar per una cinta de control i na Magdi i na Josepa ens van haver de llevar les botes i tot. Una vegada vam entrar a les instal·lacions del parc, en Pep (el bomber que ens va rebre) ens va mostrar la cuina, el menjador, la sala on descansen i el gimnàs. Després, vam sortir on aparquen els cotxes i els camions. Allà ens van ensenyar diverses coses: el casc, la mànega, les botes... A continuació ens vam dividir en dos grups i vam pujar al camió a fer una volteta. Va ser molt emocionant, vam sonar la sirena, va sortir molta molta d’aigua... Ens va agradar molt poder fer aquesta visita. Des d’aquí volem donar les gràcies al papà de na June perquè va fer el contacte i als papàs de n’Ainhoa i d’en Maties per haver-nos acompanyat.
  

diumenge, 22 de novembre del 2015

La tortuga Pocapoc

El divendres 20 na Mercè i en Coco van venir a classe amb la història d’aquesta tortugueta, Pocapoc, a qui li feia molt de mal de panxa perquè no sabia mastegar. I quan va aprendre a fer-ho a poc a poc, se li van passar tots els mals.

 

divendres, 20 de novembre del 2015

Letras robadas

I aquest és el títol del conte que aquesta setmana ens han explicat na Inés i en Bryan de 5è X. Na Clara és una filleta a qui li agrada molt anar a l’escola i, mentre acompanya la seva mare un matí de dissabte per les diferents parades del mercat, va contant-nos diferents històries.

Na Paula ja és aquí!

Na Paula, la mestra de British d’infantil, ja és a la nostra escola des de fa uns dies. Des d’aquí et donam la benvinguda i esperam que xalem molt tots plegats. Mirau quina capsa més guapa que duu, què hi amagarà aquí dins? 

Hem rebut la visita d’un bomber

El dimecres 18 vam rebre la visita d’un bomber, però no era un bomber qualsevol, sinó en Nando (el papà d’en Marc de la classe de 5 anys). En Nando treballa al parc de bombers de l’aeroport de Maó i va venir carregat amb dues bosses molt grosses. Per escoltar-lo, vam haver d’anar a la classe de cinc anys perquè ens havia preparat una presentació i uns vídeos i a la nostra classe no tenim projector. Així que una vegada ens vam instal·lar, va començar a explicar-nos la feina dels bombers. I el primer que ens va contar va ser que el foc necessita aire perquè es propagui. Si no hi ha aire no hi ha foc, per tant el que fan els bombers és llevar-li l’aire al foc, evitar que el foc pugui viure. Vam veure tot tipus d’avions i els camions i els cotxes que tenen al parc de l’aeroport. Després, ens va mostrar la vestimenta que duen quan han de fer feina: el casc, les botes, els guants (en tenen fins a quatre de diferents), la jaqueta, els calçons, el passamuntanyes i la mascareta. Ens va explicar que quan tenen molta pressa es posen els calçons i les botes al mateix temps. També vam veure uns vídeos i vam escoltar tres sons de sirenes diferents. Li vam fer les preguntes que teníem preparades i ens les va respondre totes. Finalment, ens vam fer una foto amb ell amb el casc posat, pesava moltíssim! Va ser una xerrada molt interessant. Ja tenim ganes que arribi la setmana que ve per visitar el parc de bombers! Moltes gràcies, Nando, per haver vingut a contar-nos totes aquestes coses! 



dijous, 19 de novembre del 2015

El somni de na Tònia

El dijous 19 de novembre va venir a l’escola la companyia Mô Teatre per representar-nos l’obra El somni de na Tònia. Però quin era el somni d’aquesta senyora? Idò, resulta que na Tònia era l’al·lota de fer net i en lloc de netejar la sala on s’havia de celebrar una gran festa, va viure diferents aventures junt als seus estris de cuina: les graneres, els poals, els pedaços, els pals de fregar..., fins que es converteix en la reina de Pols. Però abans haurà de superar tres proves: “dels fems als perfums”, “de la pols al cel” i “vestir al rei”. Una obra divertida i original interpretada per Matilde Muñiz i Espe Robert.


Maties i la carbassa

El dimecres 18 de novembre en Maties i el seu germà, en Jeroni, van venir a l’escola carregats amb una carbassa. El cas és que la carbassa era per a la classe de 5 anys, però en Maties va voler que es quedés a la nostra classe. Com sabeu, us hem demanat que ens ajudéssiu a muntar un racó de fruits, fruites..., de la tardor, i ara ja tenim una carbassa. Moltes gràcies Jeroni i Maties per aquesta carbassa tan grossa! 



dimarts, 17 de novembre del 2015

Que ve el Llop!

Aquesta setmana va de llops. En Coco i na Mercè també van triar el llop com a protagonista del conte d’aquesta setmana. A la caseta del gran Cérvol arriba el Conill corrents perquè ve el Llop. I el Cérvol li obre la porta de seguida. I el mateix passa amb el Porquet i l’Osset. I, quan arriba el Llop..., sorpresa! Li han preparat una festa perquè és el seu aniversari. Ens ha agradat molt aquest final!

L’ovelleta que va venir a sopar

Aquest és el títol del conte que aquesta setmana ens han explicat n’Aleix i en Jordi, de 5è X. Quan un vell llop rep la inesperada visita d’una petita ovella, comença a pensar en un deliciós estofat. Però l’ovelleta no vol ser el sopar del llop, vol ser la seva amiga... Un conte preciós que n’Aleix i en Jordi ens han contat molt bé.


Jugam amb el BATA-WAF

Aquests dies treballam a classe els conceptes de gros i petit i ens hem posat a jugar a cartes amb el Bata-waf. Aquest joc de cartes és de DJECO i és per fillets i filletes de 3 a 6 anys. Repartim les cartes, en tirem una tots a l’hora i el qui té la carta amb el canet més gran les guanya totes.



Les joguines d’en Maties

El dijous 12 de novembre en Maties va entrar a classe molt carregat. Duia un cistell amb unes precioses joguines de fusta que ja no fa servir i els seus papàs van pensar de regalar-les a la classe. I, com era d’esperar, van agradar molt i els que van jugar al racó de les construccions s’ho van passar d’allò més bé. Moltes gràcies Maties.



dijous, 12 de novembre del 2015

La nostra cançó de Nadal

En unes setmanes tornarem a fer un concert de Nadal a l'escola. Les cançons triades han de tenir relació amb el Nadal, però no tenir una temàtica religiosa.
Els alumnes d'infantil treballaran aquests dies dues cançons: El pare Noel (cançó que van interpretar el curs passat i van treballar amb un musicograma) i Rudolf el petit cérvol.

Aquí les teniu... a practicar!







             Rudolf, el petit cérvol              

dimecres, 11 de novembre del 2015

La nostra cançó del monstre de colors!

Des del curs passat, a classe de música es dediquen petites estonetes a practicar una cançó sobre el llibre El Monstre de colors, de l'escriptora Anna Llenas. Aquest és un llibre molt important a Infantil; per això, les mestres d'Infantil i l'especialista d'Educació Musical van decidir composar una cançó per introduir-la dins el projecte de composició musical, a nivell de centre, Canta'm un altre conte!
Fa dos cursos, els alumnes de primària van composar lletra, ritme i melodia per a set cançons sobre set llibres diferents. Totes aquestes cançons es van enregistrar en un CD: Canta'm un conte!

Dos cursos després, ens trobem enmig del segon projecte de composició: Canta'm un altre conte!, dins el qual podreu escoltar els vostres fills/es cantant aquest tema: El monstre de colors.





Durant unes setmanes, els alumnes d'infantil treballaran a fons la lletra per, més endavant, realitzar el procés d'enregistrament de les seves veus a l'aula de música. Espero que us agradi!

divendres, 6 de novembre del 2015

Castor sastre

Aquest és el títol del conte que ens ha explicat na Mercè aquest divendres 6 de novembre. El llibre està escrit per Lars Klinting i és de l’editorial Zendrera Zariquiey. Ens conta la història d’un castor que decideix fer-se ell tot sol un davantal perquè el que tenia estava tan fet malbé que no es podia ni cosir. I nosaltres li hem posat un dels davantals de la nostra classe a en Coco i li hem fet una foto. Li venia molt però molt gran. Mireu què graciós que estava!



dijous, 5 de novembre del 2015

Hem rebut una postal de Dinamarca

N’Ainhoa fa unes setmanes va estar de viatge amb els seus pares per Dinamarca i va enviar una postal a la classe dels bombers de l’escola de Sa Graduada de Maó, o sigui, a nosaltres. Ens explica que allà feia una mica de fred, ja que Dinamarca és més al nord que Menorca. També ens conta que les cases són de molts colors i que tenen les teulades inclinades perquè la neu no s’hi quedi embassada. N’Ainhoa ens ha dit que la postal la va escriure la seva mamà. Ens ha agradat molt rebre-la i des d’aquí us volem animar a tots aquells que sortiu de viatge perquè ens envieu una postal tan bonica com aquesta. Moltes gràcies! 
 

dimecres, 4 de novembre del 2015

HALLOWEEN A SA GRADUADA

Enguany no tan sols hem celebrat Tot Sants menjant bunyols sinó que també hem fet  Halloween in Sa Graduada!!

 
Des d'infantil fins 6è, els nostres alumnes han visitat la "Terrifying and spooky English Class" terrorífica classe d'anglès on han pogut participar d'horripilants i esgarrifoses activitats... Posar la mà dins les "Feely boxes", fer el terrorífic "skeleton puzzle", "Trick or Treat" entre d'altres...

Si voleu veure les terribles fotos dels vostres fills/es aneu a l'enllaç següent:

 http://sagraduadabritishproject.blogspot.com.es/